STUDIO

MARSHA WICHERS

Na mijn opleiding geneeskunde heb ik een aantal jaren in de psychiatrie gewerkt. Ik was altijd gefascineerd door de relatie van de psyche met het lichaam. Met name de manier waarop mensen hun eigen lichaam beleven en voelen had mijn interesse. Er is niets zo persoonlijk als je lichaamsbeeld en je zelfbeeld. Dat zie ik ook terug in mijn werk als cosmetisch arts. Ik help mensen om hun uiterlijk wat meer in lijn te brengen met de manier waarop ze zichzelf zien. 
 

Helaas is er de afgelopen 10 jaar dat ik dit werk doe veel veranderd. Door social media en de overvloed aan gefilterde en perfecte beelden, zie ik steeds meer mensen die onzeker worden over hun uiterlijk.

Steeds meer jonge mensen komen met vragen om het uiterlijk te veranderen omdat het niet zou voldoen aan het 'ideaalbeeld van de gestyleerde kaaklijn, volle jukbeenderen en lippen'. 

 

Ik ben cosmetisch arts en ontwerper. Ik houd me bezig met thema's die op maatschappelijk niveau spelen op het gebied van ons lichaam en de beleving daarvan. 

Steeds meer jonge mensen komen met vragen om het uiterlijk te veranderen omdat het niet zou voldoen aan het 'ideaalbeeld van de gestyleerde kaaklijn, volle jukbeenderen en lippen'. Jong, fris en 'zonder rimpels' lijkt de nieuwe norm te worden, waardoor (met name) vrouwen zich gaan afvragen of ze iets aan hun rimpels moeten laten doen terwijl ze in de basis tevreden waren met zichzelf.

 

Naast mijn beroep als arts heb ik altijd gehoor gegeven aan mijn creatieve kant, met een voorliefde voor vormgeving. In 2017 besloot ik opnieuw terug te gaan naar de kunstakademie in Den Haag, waar ik eerder een bachelor gedaan had in beeldende kunst. Ik was ervan overtuigd dat het mogelijk zou moeten zijn om mijn beide beroepen en passies meer met elkaar te integreren.

Ik volgde een master in Design en ben begonnen om design in te zetten om de onderwerpen in mijn werk als cosmetisch arts in projecten te vertalen. Deze projecten reflecteren op tendensen in onze westerse maatschappij op het gebied van uiterlijk, maakbaarheid en de menselijke conditie.

Opleidingen

1998 - 2005

Geneeskunde

(Universiteit Leiden, arts examen in 2005)

Big registratie nummer: 89063473101

2009 - 2010

Interne opleiding tot cosmetisch arts (Velthuiskliniek)

2009 - 2020

Nascholingen op het gebied van de cosmetische geneeskunde. 2019 specialisatie tot cosmetisch arts KNMG 

2008 - 2012

Bachelor in Beeldende Kunst, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag. Specialisatie in sculptuur

2017 - 2019

Master Industrial Design, Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst, Den Haag. Specialisatie in 3D scanning en Computer ondersteund design van het menselijk lichaam.

Werkervaring

2005-2008

A(N)IOS Psychiatrie Parnassia/LUMC

2009-2013

Cosmetisch arts bij Velthuiskliniek

2014-2017

Cosmetisch arts bij Bergmanclinics

2013-heden

Cosmetisch arts bij ABC Clinic Breda

Tentoonstellingen

Juli 2019

Project Face Design tijdens Eindexamententoonstelling KABK Den Haag

Oktober 2019

Project Face Design tijdens Dutch Design Week. Nominatie en finalist voor Young Talent Award.

Studio Marsha Wichers

Voor vragen over projecten en voordrachten:

marshawichers@gmail.com

+31 (0)6 14728497

Logo Marsha Wichers.png
  • Gray LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram

Praktijk Dokter Marsha Wichers

www.doktermarshawichers.nl

info@doktermarshawichers.nl

Gabriël Metzustraat 48

2316 AJ Leiden

071-2070032

 

Facepositive logo marsha wichers.png
logo-cosmetisch-arts-KNMG-rechthoek-.png