Project Real Skin

In onze maatschappij ligt de focus steeds meer op het uiterlijk. Door de digitale beeldcultuur verandert onze perceptie van wat 'normaal' is. Project Real Skin is een initiatief om 'echtheid' te laten zien en het zelfbeeld daarmee een boost te geven. Want iedereen is uniek en mag er zijn!

De mediacultuur en zeker social media zoals Instagram spelen een grote rol in het bepalen van het schoonheidsideaal en de trends. Omdat digitale beelden gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden, ontstaat er een onrealistisch schoonheidsideaal. Apps zoals Facetune en Snapchat gebruiken filters om het uiterlijk aan te passen. Het wegwerken van rimpels en oneffenheden uit de huid is een belangrijk onderdeel hiervan. Ons beeld van een ‘normale huid’ wordt hierdoor gemanipuleerd. We krijgen onterecht het idee dat het normaal is om een gladde huid te hebben.​

 

Het zit in onze menselijke biologie om ‘erbij te willen horen’. Wij willen graag een normaal uiterlijk, we hoeven zeker niet perfect te zijn. Maar als ons beeld van ‘normaal’ verstoord raakt, leidt dat tot groeiende ontevredenheid met het eigen uiterlijk bij een heleboel mensen. En helaas ook tot minder levensgeluk.

Het is mijn missie om mensen gelukkiger te maken, soms kan dat met een cosmetische behandeling, maar het kan ook door mensen een beter beeld te geven van wat normaal is en daarmee dus een stuk bezorgdheid over het uiterlijk weg te nemen. Ik heb daarom besloten om Project Real Skin te starten waarbij ik een bibliotheek wil aanleggen van foto’s van echte huid. Deze bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op de projectwebsite .

Studio Marsha Wichers

Voor vragen over projecten en voordrachten:

marshawichers@gmail.com

+31 (0)6 14728497

Logo Marsha Wichers.png
  • Gray LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram

Praktijk Dokter Marsha Wichers

www.doktermarshawichers.nl

info@doktermarshawichers.nl

Gabriël Metzustraat 48

2316 AJ Leiden

071-2070032

 

Facepositive logo marsha wichers.png
logo-cosmetisch-arts-KNMG-rechthoek-.png